Kurumsal

1 Kasım 2021

Cube Incubation ve Architecht’ten girişimler için önemli iş birliği

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, Türkiye ve yurtdışında çok sayıda bankanın ve finans kuruluşunun teknolojik altyapısını sağlayan Architecht ile PowerFactor isimli ürün özelinde iş birliği protokolü imzadı.

Paylaşmaya ne dersin?

twitterlinkedinfacebookwhastapp
Cube Incubation ve Architecht’ten girişimler için önemli iş birliği

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, Türkiye ve yurtdışında çok sayıda bankanın ve finans kuruluşunun teknolojik altyapısını sağlayan Architecht ile PowerFactor isimli ürün özelinde iş birliği protokolü imzadı. PowerFactor, mobil uygulama güvenliği, çok faktörlü kimlik doğrulama ve güvenli işlem doğrulama sağlayan kapsayıcı bir siber güvenlik çözümü  olarak öne çıkıyor. Architecht tarafından geliştirilen PowerFactor, Türkiye ve Avrupa’da  hali hazırda 2.8 milyon bankacılık ve finans müşterisinin mobil uygulama, işlem doğrulama ve hesap giriş güvenliğini sağlıyor. Gerçekleştirilen protokol kapsamında PowerFactor ürününün Cube Incubation girişimleri tarafından ücretsiz kullanımı sağlanacak.

Son zamanlarda sıkça artan dolandırıcılık ve siber saldırılar sonucunda firmalar çeşitli maliyetlerle karşı karşıya kalıyor. PowerFactor kullanıcısı olacak startuplar söz konusu riskleri minimize edeceği gibi kendi ana faaliyetlerine odaklanarak büyümelerini hızlandırabilecekler.

Yapılan İş birliği çerçevesinde kuluçka merkezinde yer alan 5 girişime 18 ay boyunca hizmet sağlanacak olup, girişimcilerin seçimine ise Architecht ile Cube Incubation beraber karar verecek.

Faaliyete geçtiği günden bu yana girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten, sağladığı altyapı ve sunduğu destekler kapsamında Türkiye’nin en nitelikli kuluçka merkezlerinden biri olan Cube Incubation, Architecht iş birliğiyle girişim ekosistemine kurumlarla iş birliğinin önemini bir kez daha vurguluyor. Girişim ekosisteminde kurumlarla iş birliği her iki tarafa da fayda sağlarken şirketlerin yeni pazarlara girmelerine, yeni pazarlar yaratmalarına ve ürünlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. İş birlikleri girişimlerin de hizmet ve ürünlerini ölçeklendirmelerini destekliyor.

Kaynak: https://fintechistanbul.org/2021/11/01/cube-incubation-ve-architechtten-girisimler-icin-onemli-is-birligi/