Kurumsal

24 Haziran 2020

Architecht çok faktörlü kimlik doğrulama ürünü PowerFactor`ün SaaS dönüşümünü tamamladı

Architecht, banka ve finans kurumlarına çok faktörlü kimlik doğrulama hizmeti sağlayan PowerFactor ürününün SaaS dönüşümünü gerçekleştirdi. Böylece banka ve finansal kurumların yanı sıra tüm mobil uygulama sahipleri, mobil uygulamalarını bulut üzerinden PowerFactor ile entegre ederek çok faktörlü kullanıcı doğrulaması yapabilecek.

Paylaşmaya ne dersin?

twitterlinkedinfacebookwhastapp
Architecht çok faktörlü kimlik doğrulama ürünü PowerFactor`ün SaaS dönüşümünü tamamladı

Türkiye'nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk tarafından kurulan ve finansal teknoloji alanında inovatif ürünleri ve hizmetleriyle büyümesini sürdüren Architecht, hayata geçirdiği dijital ürünlerle finansal kuruluşların yanında olmaya devam ediyor.

Architecht, bankalara ve finans kurumlarına çok faktörlü kullanıcı doğrulama hizmeti sağlayan PowerFactor ürününün SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) dönüşümünü tamamladı. Bu dönüşümle birlikte banka ve finansal kurumların yanı sıra kimlik doğrulama çözümüne ihtiyaç duyan mobil uygulama yayıncıları da artık bulut üzerinden mobil uygulamalarını çok kolay bir şekilde entegre ederek kullanıcı doğrulaması sağlayabilecek.

“PowerFactor’u artık tüm sektör kullanabilecek”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Architecht Genel Müdürü Dr. Mücahit Gündebahar, “Finansal teknolojiler ve güvenlik gibi alanlarda yenilikçi teknolojiler geliştirip ihraç eden bir yazılım şirketi olarak çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Finansal işlemler için hayati öneme sahip güvenlik çözümleri sunuyoruz. Çok faktörlü kimlik doğrulaması yapan PowerFactor ürünümüzle, birçok bankanın 25’ten fazla mobil uygulamasını kullanan 2 milyona yakın bankacılık ve finans müşterisinin güvenliğini sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda PowerFactor’ü, SaaS olarak doğrulama ihtiyacı bulunan tüm sektörler için kullanıma sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

PowerFactor nedir?

Banka ve finans mobil uygulamaları için basit ve güvenli doğrulama sağlayan PowerFactor, çok faktörlü bir kimlik doğrulama (MFA) çözümüdür. Çok adımlı kimlik doğrulama yöntemi olarak da bilinen bu yöntem, “device as a token” yoluyla müşterinin cihazını doğruladıktan sonra 6 rakamlı bir PIN belirleyerek mobil uygulamaya giriş yapılabilmesini sağlıyor. Kullanıcı dilerse biyometri katmanını da ekleyerek bankacılık hesabına güvenli bir şekilde erişebiliyor. Passwordless yaklaşımıyla da müşteriye bankacılık şifresini kullanmadan mobil şubeye hızlı giriş yapabilme deneyimi sunuyor. Özellikle işlem doğrulaması konusunda mobil ve web doğrulamaya ek olarak akıllı saat ya da QR kod üzerinden onay alınabilmesini sağlayarak müşterilerin alternatif yöntemlerle de güvenliğini sağlıyor. Gelişmiş güvenli altyapısıyla işlem sırasında ağ saldırıları gibi risk oluşturabilecek durumların önüne geçilebiliyor. Herhangi bir dolandırıcılık girişimi durumunda güvenlik en üst düzeye çıkarılarak müşterilerin hesapları bilgisayar korsanlarına karşı korunuyor.

Kurulumu kolaylıkla yapılabilen, hem SaaS olarak hem de yerel bulutta çalışabilen PowerFactor, işlemleri, performansı ve hataları takip edebilmeleri için finansal kurumlara ayrı bir yönetim arayüzü sunuyor. Bu panelde kurumlar, kanalların özelliklerini ayarlayabiliyor ve müşterilerin aktivasyonlarını yönetebiliyor. Aynı zamanda güvenlik nedeniyle SMS ile mobil şubeye giriş yapılmasına izin vermeyen yeni yasal düzenlemeyle uyumlu olan PowerFactor, kurumların mevzuata uygun güncel teknolojilerle destekli şifreleme algoritmaları kullanmalarını sağlıyor.

Finans uygulamaları PowerFactor ile neler kazanıyor?

  • Müşteri hesap güvenliği
  • Tek bir ortamda kullanıcı doğrulama yönetimi
  • Yüzde 50 oranında maliyet optimizasyonu
  • Dolandırıcılık girişimi nedeniyle meydana gelen maddi kayıpların önlenmesi
  • 6 haneli nümerik PIN girişiyle yüksek müşteri deneyimi
  • Biyometrik doğrulama, QR kod ve akıllı saat gibi alternatif doğrulama kanalları

Kaynak: https://www.bthaber.com/architecht-cok-faktorlu-kimlik-dogrulama-urunu-powerfactorun-saas-donusumunu-tamamladi/